ALGEMENE VOORWAARDEN

 • Als RH Schuttingbouw de schutting komt plaatsen dient de grondsituatie te zijn voorbereid (bouwrijp te zijn).
  Hiermee wordt er bedoeld dat een strook van ca. 35cm breed en 75cm diep (diepte t.b.v. de betonpalen) vrij dient te zijn van obstakels zoals: bestrating, beplanting, wortels, oude schutting(delen), leidingen, beton, fundering, o.i.d.

  Indien het terrein niet bouwrijp is kan de bouwploeg bepalen dat de werkzaamheden gestaakt zullen worden.
  Het materiaal zal gelost worden en er zal in overleg een nieuwe plaatsingsdatum worden ingepland en de verloren werkdag zal gedeclareerd worden.
 • Zelf dient u tijdens de afspraak aanwezig te zijn om de juiste hoogtes, lijnen, leidingen en kabels aan te geven bij de bouwploeg.
  Tijdens het plaatsen van de schutting dient er water en stroom voor de bouwploeg ter beschikking te zijn.
  Bij schade aan leidingen, kabels, straatwerk, beplanting, o.i.d. is RH Schuttingbouw niet aansprakelijk. Bij eventuele leidingen (of kabels) onder het maaiveld dient RH Schuttingbouw voor aanvang van de werkzaamheden op de hoogte gesteld te worden.
 • Als de schutting of poort begint of eindigt bij uw woonhuis, schuur, o.i.d. wordt er geen paal hier tegenaan bevestigd. Dit is vaak niet mogelijk i.v.m. fundering. Het tuinscherm zal tegen de bebouwing worden gemonteerd.
 • Bij een hoogte verschil in uw tuin van meer dan ca. 20cm dient dit voor plaatsing kenbaar te worden gemaakt aan kantoor, in verband met een afwijkende productie. De offerte zal dan ook hierop worden aangepast. Ook de aanwezigheid van een Hemel Water Afvoer (H.W.A.) zal op voorhand moeten worden doorgegeven.
 • De schutting dient binnen 25 meter loopafstand te worden geplaatst en zal bereikbaar moeten zijn voor een bus met aanhanger. Wanneer dit niet mogelijk is dient u contact op te nemen met RH Schuttingbouw en kan de bouwploeg extra kosten in rekening brengen.
 • Wij adviseren ten allen tijden om het aanstorten van betonmortel rondom de palen op te laten nemen in de offerte. Dit geeft extra stevigheid echter geen extra garantie. Omdat dit niet voor iedere klant wenselijk is, zit dit niet standaard in de offerte.
 • RH Schuttingbouw geeft 10 jaar garantie op betonrot en 5 jaar garantie op houtrot. Het is niet mogelijk om garantie te geven op natuur invloeden, verzakkingen, stormschaden o.i.d. Ook dient RH Schuttingbouw aan te geven dat hout een natuurproduct is dat zal blijven werken. Uitvallen noesten, scheuren, kromtrekken van planken, kleurverschil o.i.d. valt dan ook niet onder de garantie.
 • Het kan voorkomen dat door overmacht zoals ziekte, autopech, file, ongeval etc. het niet mogelijk is om op de plaatingsdatum de schutting te komen plaatsen of is het mogelijk dat wij later aanwezig zijn. RH Schuttingbouw probeert u tijdig hierover te informeren.

 • RH Schuttingbouw stuurt u na het accorderen van een plaatsingsdatum een factuur t.b.v. aanbetaling, zodra deze aanbetaling is voldaan staat de plaatsingsdatum definitief gereserveerd.

  Na het voldoen van de aanbetaling ontvangt u de factuur t.b.v. het resterend bedrag. Dit bedrag dient uiterlijk 5 werkdagen voor plaatsing te zijn voldaan.
 • Mocht het wenselijk zijn om de bestelling te annuleren is dit mogelijk tot 10 werkdagen voor aanvang. Hierna is het niet meer mogelijk om de betaling te restitueren in verband met bestellingen van productiewerk bij onze leverancier.
 • De schutting zal zijn volledige stevigheid ontvangen zodra de grond is aangeheeld, bestraat, beplant, aangevuld, etc. Er zou een kans bestaan dat mocht dit niet tijdig gebeuren na plaatsen van de schutting, de schutting uit het lood komt te staan. RH Schuttingbouw is hiervoor dan ook niet verantwoordelijk.
 • Deze voorwaarden en de geaccordeerde offerte zijn onder voorbehoud. Dit in verband met externe factoren zoals prijswijzigingen, afspraken leveranciers o.i.d.
 • Zodra de werkzaamheden zijn afgerond dient u zelf te controleren of de schutting na wens is geplaatst. Aanwezigheid tijdens plaatsing is dan ook gewenst.